Wat is swingen of partnerruil?

Swingen kan veel verschillende dingen betekenen: kijken naar elkaar, seks hebben in het bijzijn van anderen, seks hebben met anderen, seks hebben met iemand anders dan je partner (al dan niet in zijn of haar bijzijn), je heel uitdagend gedragen in het bijzijn van anderen, elkaar intiem aanraken in het zicht van anderen, enzoverder.

Dat wil zeggen dat swingen niet hetzelfde is als vreemdgaan! Bij swingen weet iedereen ‘hoe, wat en waarom’ en doet elke betrokkene alles vrijwillig en ongedwongen. Iedereen die meedoet is geïnformeerd en geeft toestemming.

Waarom zou ik voor Bornedries kiezen?

Naar een parenclub ga je om contact te hebben met gelijkgestemden en nieuwe erotische ervaringen en oude fantasieën te beleven. Bornedries is daarvoor de ideale ontmoetingsplaats. Elke avond zijn we immers druk bezocht, we ontvangen 600 tot 1000 bezoekers per weekend.

Onze faciliteiten zijn luxueus en uitgebreid: restaurant, loungebar, discotheek, sauna, hamam, 22 themakamers en een erotische cinema met 30 plaatsen. In de zomer beschik je over een terras, zwembad en zonneweide. Dit alles gekoppeld aan de gezellige, losse sfeer maakt van Bornedries al lang een echte topclub. Natuurlijk is ook de meer dan democratische toegangsprijs een pluspunt. Bovendien zijn we zowat de enige parenclub in België waar je lidkaart gratis is.

Hoe verloopt een avondje Bornedries praktisch?

Bij het binnenkomen betaal je een all-inprijs. Verder betaal je nergens meer voor. De toegangsprijzen zijn afhankelijk van de dag waarop je komt en of je als koppel of single komt. Klik hier voor een overzicht van de prijzen. Eerst ga je naar de kleedkamers, waar je je in alle rust kunt omkleden. Er zijn individuele lockers ter beschikking. Daarna kun je plaatsnemen in het restaurant, naar de discotheek gaan of je meteen naar de andere ruimtes begeven (kamers, sauna, …).

Met onze all-informule eet je waar je zin in hebt, drink je à volonté en heb je toegang tot alle accommodaties. Je mag voor die prijs heel de nacht blijven, tot een half uur voor sluitingstijd. Opgelet: bij overdreven alcoholverbruik zullen we je verder alcoholische dranken weigeren.

Is lidmaatschap verplicht?

Neen, in Bornedries is er sinds begin 2017 geen lidmaatschap meer vereist en moet je dus ook geen lidkaart betalen. Let wel op: de toegang tot de club is enkel voor MEERDERJARIGEN. Bovendien behouden wij ons -als privaatclub- het recht voor om de toegang tot de club afhankelijk te maken van verschillende criteria, zoals: het aantal reeds aanwezigen, de verhouding singles/koppels, gedrag bij vorige bezoeken, etc.

Moeten we reserveren?

Neen, dat hoeft niet. Vergeet niet dat we een van de grootste clubs van het land zijn en momenteel zo’n 600 tot 800 bezoekers per weekend ontvangen. Je kansen om véééél interessante gelijkgestemden te ontmoeten en een topavond te beleven, zijn bij ons dus optimaal.

Wat is de dresscode?

Je kunt naar de club komen in je gewone kledij, maar we vragen wel om verzorgd gekleed te komen. In training of werkkledij ben je echt niet welkom. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een sleutel van een individuele locker waarin je je spullen en eventuele extra sexy kledij kwijt kunt. Zo kun je in de loop van de avond aantrekken wat (binnen de huisregels) het best bij je stemming past. Op sommige dagen (zaterdag altijd) kun je vrij het uur bepalen waarop je ‘in lingerie gaat’, op andere dagen is dat al vanaf het binnenkomen. Om hygiënische redenen laten we toe dat je in het restaurant aangekleed blijft.
Do’s: lingerie, slip, spannende of losse boxershorts, sexy (doorkijk)kledij
Don’ts: training, werkkledij

Opgelet: in de kamers en het relaxgedeelte is sexy kledij altijd verplicht.

Hoe zit het met de hygiëne en veiligheid?

Op verschillende plaatsen in de club zijn er gratis condooms beschikbaar en zelfs handdoeken. We rekenen op jullie medewerking om alle ruimtes proper achter te laten, dus ook de douches, toiletten, rokersruimte en dergelijke. Dus graag handdoeken in de manden en gebruikte condooms in de vuilnisbakjes gooien, kussens terug op hun plaats leggen, je lege glazen naar de toog brengen, enzovoort. Al de rest doen wij wel in de loop van de avond.

Moeten we seks hebben? Is enkel kijken ook toegelaten?

Uiteraard ben je niet verplicht om wat dan ook te doen. Heel veel mensen komen naar de club om alleen te kijken of rond te neuzen in een erotische omgeving. Koppels die voor de eerste keer komen willen vaak eerst eens de sfeer opsnuiven. Veel bezoekers gaan nooit verder dan het restaurant en de discotheek, ze geraken zelfs niet tot in de kamers. Ongeveer 1/3 van onze bezoekers doet aan echte partnerruil, en dan nog enkel als het echt klikt. (Bij de ene klikt het natuurlijk wel wat vlugger dan bij de andere.)

Kan ik als vrouw alleen of met een vriendin komen?

Túúrlijk. Het valt ons trouwens op dat meer en meer single dames de weg naar een parenclub vinden. Een avond met tien of meer single dames is bij ons geen uitzondering. Een clubbezoek is dan ook een ideale manier om je fantasieën te beleven in volledige anonimiteit: je bent in een veilige omgeving. Je ‘partners-for-one-night’ of zelfs ‘partners-for-one-hour’ kennen noch je adres, noch je e-mailadres, noch je gsm-nummer. Zelfs niet je naam, als je die niet wilt zeggen. Eens je onze deur achter je dichttrekt, stap je weer binnen in de ‘gewone’ wereld. Over and out.

Mogen er single mannen binnen?

Jazeker: op donderdag, vrijdag en zondag. Op zaterdag is de club voorbehouden aan koppels. Single vrouwen mogen altijd binnen, ongeacht de dag.

Zijn we niet te jong? Zijn we niet te oud?

Leeftijd speelt geen rol, je moet alleen meerderjarig zijn. Onze jongste leden zijn vooraan in de twintig, de oudste boven de zestig. Over het algemeen kun je zeggen dat de leeftijd van de bezoekers voornamelijk bepaald wordt door hetzij het thema van de avond, hetzij de dag waarop ze komen. Je kunt hier echter nooit een lijn in trekken.

We komen voor de eerste keer, wat kunnen we verwachten?

Deze vraag kun je vergelijken met: ‘Ik ga voor de eerste keer naar een voetbalwedstrijd kijken, wat kan ik verwachten?’ Je kent de spelregels van voetbal, de bedoeling van het spel en de ploegen. Toch is elke wedstrijd weer anders en precies daarom ga je kijken. Soms wordt er veel gescoord maar was het een zwakke match, soms wordt er niet gescoord maar was het een toffe match.

Zo moet je je avond in de club ook voorstellen: je weet waarom je gaat, maar je weet nooit vooraf hoe het zal verlopen. Stel dus geen specifieke verwachtingen, maar kom om te genieten. Trouwens, als je op een avond zelfs maar één koppel of partner ontmoet met wie het klikt, is je avond al geslaagd, nietwaar?

Kunnen we ergens apart gaan (met 2, 3, 4, ...)?

Uiteraard hebben wij daar voorzieningen voor. We hebben twee echte ‘exhibitionistenkamers’ die je kunt afsluiten. Deze zijn opgevat als etalages: anderen zien je wel, maar kunnen er niet bij komen. Daarnaast hebben we onze ‘White Room’, waar je met twee tot zes personen terechtkunt en gewoon de deur kunt sluiten.

We zeiden toch al dat Bornedries AL je fantasieën kan waarmaken!

Opgelet: Bornedries is geen ‘goedkoop hotel’. Als je met je vaste partner wil gaan ‘kameren’, doe dat dan a.u.b. niet bij ons.

Moeten we iets meenemen?

Alleen je inkomgeld en een partner (tenzij je als single komt). Wij zorgen voor al de rest.

Maken we op voorhand afspraken?

Voor je naar de club komt, maak je best enkele afspraken. Zo gebeurt er niets onverwachts. Praat op voorhand over wat jullie allebei wel of niet willen doen. Stel enkele vragen: ‘Wat doen we niet? Wat doen we wel? Wat als we meer willen? Wanneer gaan we naar huis?’

Respecteer wat je partner niet wil doen en spreek een signaal af dat jullie kunnen gebruiken als er iets gebeurt dat een van beiden niet leuk vindt. Dat kan een woord of een handsignaal zijn. Respect is het belangrijkste in de club, nee is nee!

Wat is de invloed van swingen op onze relatie?

Swingen kan een geweldig positieve invloed hebben op je relatie, maar ook een negatieve. Als jullie allebei interesse hebben om te swingen of om zelfs gewoon eens te gaan neuzen in een parenclub en daar al over gepraat hebt, wil dat zeggen dat de communicatie tussen jullie in elk geval snor zit. Het is altijd gezond om nieuwsgierig te blijven over je relatie en over nieuwe manieren om die nog intenser te beleven.

Swingen komt bovendien veel meer voor dan je denkt: Bornedries heeft in de voorbije 25 jaar meer dan 21.000 leden gehad. Veel koppels zeggen dat ze door het swingen hun eigen seksualiteit bewuster zijn gaan beleven. Het is bovendien altijd leuk om vast te stellen dat anderen jou of je partner nog steeds aantrekkelijk vinden.

Uiteraard kan het ook foutlopen. Net zoals je relatie kan stuklopen door contacten op je werk, tijdens je vakantie, met vrienden of vriendinnen. Als je relatie op springen staat, zal swingen zeker geen oplossing bieden, integendeel. Al zijn swingers over het algemeen mensen met een goede, solide relatie.

Wat als we bekenden tegenkomen?

Het gebeurt niet zo veel, maar het kan natuurlijk wel. Het kan trouwens ook best leuk zijn! Heel vaak zijn het bekenden van wie je het helemaal niet had verwacht (en zij ook niet van jou). De redenering ‘We gaan naar een club ver van onze woonplaats zodat de kans dat we bekenden tegenkomen nihil is’, is zeker niet juist. Als je buren dezelfde redenering volgen, loop je elkaar net daar tegen het lijf.

Elkaar straal negeren is zeker niet de beste aanpak. Laat zien dat je hen kent, maar hou in eerste instantie wat afstand (tenzij het natuurlijk je beste vriend(in), broer, zus of dergelijke is). Begroet hen bijvoorbeeld met een glimlach, knipoog, knikje, … Vergeet niet dat jullie uiteindelijk dezelfde opwindende levensopvatting delen!

Zit het daar vol met Barbies en Kens?

Helemaal niet! 80 tot 90 % van onze bezoekers zijn ‘the girl/boy next door’. We kijken noch naar leeftijd (je moet alleen meerderjarig zijn), noch naar geslacht, noch naar huidskleur, noch naar religie. Het maakt ons niets uit of je komt om te kijken, om te doen of om te ondergaan. We bieden je enkel een omgeving die toelaat om gemakkelijk contacten te leggen met andere swingers, om zo elkaars fantasieën waar te maken. Leuk toch?

Wat als iemand iets doet of wil doen dat ik niet wil?

In Bornedries staat respect op de eerste plaats. Dat wil ook zeggen dat ‘neen’ effectief ‘neen’ is. Als sommige leden iets te voortvarend zijn, kun je hierover altijd medewerkers aanspreken. Wij zullen op gepaste wijze tussenkomen.

Opgelet: blijvend of herhaald opdringerig gedrag en ongewenste intimiteiten leiden tot een onmiddellijke en definitieve uitsluiting.

Zijn bepaalde zaken verboden?

Een aantal zaken zijn inderdaad verboden: ongewenste intimiteiten, wangedrag, dronkenschap, agressief gedrag, voortdurend aandringen; het bezit, verhandelen of gebruik van verboden middelen of drugs. Ook volledig gekleed rondlopen in de verschillende kamers is uit den boze. Vergeet niet: de club heeft steeds het volledige recht om een lid de toegang tijdelijk of definitief te weigeren en ook om een lid tijdens de avond te verzoeken om de zaak onmiddellijk te verlaten.

Welke avond is de beste voor een eerste bezoek?

Dat hangt van veel verschillende factoren af, niet in het minst van je eigen voorkeur. Wil je een ‘koppels-only’-avond, dan wordt het sowieso een zaterdagavond. Wil je een naturistenavond, dan moet je op donderdag komen. Op vrijdag en zondag is er een mix van zowat alles. De vrijdagen zijn zeer druk bezocht. De zondagen zijn ook druk, maar de sfeer is 1980’s-1990’s-2000’s. Ben je als koppel nog nooit naar een parenclub geweest, kom dan op zaterdag of eventueel op zondag. Zoek je ‘straight seks’, kom dan op vrijdag.

Wat voor muziek wordt er gedraaid?

Wij spelen gewoon goede muziek die in het thema past. Wij vinden de muziek in een parenclub geen doel op zich maar een nuttig hulpmiddel om de juiste sfeer te creëren voor een erotische avond. Een parenclub is in onze ogen dus geen trendy discotheek, geen danceclub en geen festivalweide; daarvoor moet je elders zijn.

We hebben besloten naar Bornedries te gaan, wat nu?

Goede keuze. Niet meer van mening veranderen!

Kan ik nog een andere vraag stellen?

Als je hier geen antwoord vindt op je specifieke vraag, klik dan hier.

We antwoorden zo spoedig mogelijk.